#Bouwsector

Brede promotie tropisch hout

Tijdens de Internationale Houtdag op 7 oktober is het Consortium Tropical Timber gelanceerd. Doel van het consortium is om bekende en minder bekende tropische FSC-houtsoorten te vermarkten, met name voor gevelbekleding.

Voorafgaand aan de officiële lancering heeft het consortium zich verdiept in de markt en onderzocht welke houtsoorten in Nederland de meeste kans op succes hebben. Het consortium gaat nu op zoek naar pilotprojecten en gaat architecten, woningcorporaties en bouwbedrijven bezoeken om voorlichting te geven.

Economische waarde

FSC Nederland is initiatiefnemer van het consortium. Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: “Willen we tropische bossen behouden dan is het belangrijk om ze economische waarde te geven. En dat doen we door het hout dat het FSC-bos produceert te gebruiken. Niet alleen de bekende, maar ook juist de minder bekende soorten.”

Deelnemers

Het Consortium Tropical Timber bestaat uit Koninklijke Dekker Hout, Houthandel van Dam, Koninklijke Houthandel G. Wijma en zonen, Precious Woods, FSC Nederland, Initiatief Duurzame Handel en SKH.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.