#Bouwsector

BRISwarenhuis aangepast voor Omgevingswet

Het online kennissysteem voor bouwregelgeving BRISwarenhuis is doorontwikkeld om optimaal aan te sluiten bij de nieuwe Omgevingswet. Wijzigende regelgeving wordt tot die tijd in BRISwarenhuis zowel onder het Bouwbesluit als het aanstaande Bbl opgenomen.

Het digitale kennissysteem ‘BRISwarenhuis’ van softwareontwikkelaar BRIS is zo aangepast dat ook de nieuwe Omgevingswet er straks naadloos in past. Dat meldt het bedrijf.

Alle regels bij elkaar

BRIS is een organisatie die regels voor de bouw, van de Rijksoverheid tot de Brandweer, verzamelt en structureert. Hun online kennissyssteem BRISwarenhuis wordt door ruim 40.000 mensen gebruikt. Het systeem is nu zo aangepast en geüpdate dat het klaar is voor de Omgevingswet die in 2023 naar alle waarschijnlijkheid van kracht gaat. Wijzigende regelgeving wordt tot die tijd in BRISwarenhuis zowel onder het Bouwbesluit als onder het aanstaande Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

150 wetten

In het BRISwarenhuis zijn ongeveer 150 wetten verzameld. Ook zitten er meer dan 200 NEN-normen in en Europese normen en publicaties van kennisinstituten en branche- en belangenorganisaties. Ook zijn jurisprudentie, overzichten van kwaliteitsverklaringen en beoordelingsrichtlijnen opgenomen.


Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.