#Bouwsector

Brochure prestatieborging voor aannemers

Het Servicepunt Duurzame Energie heeft een brochure uitgebracht die aannemers en installateurs helpt om voldoende aandacht te besteden aan de kwaliteit in bestaande bouw. In deze brochure staan de ervaringen die zijn opgedaan in het traject Blok-voor-Blok.

Minister Donner (BZK) startte dit programma in 2011. Doel daarvan was kennis en ervaring op te doen met grootschalige aanpak van energiebesparing in de bestaande woningbouw. In Blok-voor-Blok is bij wijze van proef de methodiek BouwTransparant ingezet. Deze methodiek geeft inzicht in (energetische) prestaties die in bestaande bouw kunnen worden gehaald en hoe deze bij oplevering te toetsen zijn. Ook maakt BouwTransparant inzichtelijk of de beoogde energiebesparing wordt gehaald. De ervaringen zijn vastgelegd in het rapport Kwaliteitsborging BouwTransparant binnen Blok-voor-Blok.

Kwaliteitsborging

Voor bouwende partijen, corporaties en geïnteresseerde particulieren zijn de ervaringen samengevat in de brochure ‘Prestatieborging zorgt voor win-win in de bestaande bouw’. Aan de hand van voorbeelden is te zien hoe eenvoudig de kwaliteit te verbeteren is. Ook gaat de brochure in op de kostenbesparing ten gevolge van kwaliteitsborging. De brochure is samen met het rapport te downloaden via de website www.bouwtransparant.nl en www.energieplein20.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.