#Bouwsector

Campagne Bewust Veilig roept op tot deelname

Op veel projecten en bouwplaatsen en in veel bedrijven verspreid over heel het land wordt op vrijdag 17 maart stilgestaan bij veilig werken. Bewust Veilig is de naam van deze campagne, die bouwers en installateurs oproept deel te nemen.

Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van iedereen op een project of bouwplaats en van alle partijen in de keten, aldus de organisatoren. “Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Concurreren op veiligheid is onacceptabel. Samen kunnen bouwers en installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers samenwerken en zo nog veiligere werkomstandigheden creëren. Want ongeacht of u nu uitvoerder, elektro- of verwarmingsmonteur, timmerman, vlechtwerker of opdrachtgever bent; samenwerken in een project of op een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Praat daarover met elkaar, zodat iedereen weet hoe we ons werk zo veilig mogelijk maken en houden”, zo is te lezen op de campagnewebsite.

Bouwend Nederland en Aannemersfederatie zijn namens de bouwers participanten van de campagne, UNETO-VNI namens de installateurs. Diverse leden hebben al laten weten mee te doen.

Toolbox, safetywalk, gesprek

Aannemers kunnen op het werk op allerlei manieren aandacht vragen voor de veiligheid. Genoemd worden:

  • Het organiseren van een toolboxmeeting over een relevant veiligheidsonderwerp.
  • Een safetywalk samen met opdrachtgever en met ketenpartners op een project of bouwplaats.
  • In de keet of binnen het bedrijf met elkaar het gesprek aangaan, bijvoorbeeld over elkaar (durven) aan te spreken op (on)veilig gedrag.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.