#Bouwsector

Campagne tegen oneerlijke concurrentie

Bouwend Nederland is een campagne begonnen tegen oneerlijke concurrentie in de bouw. Regelmatig krijgt de branchevereniging van leden voorbeelden hoe de Bouw-cao wordt ontdoken. Dat leidt tot oneerlijke concurrentie en dus een ongelijk speelveld.

Om die situatie aan te pakken onderneemt Bouwend Nederland – soms samen met vakbonden – verschillende acties. In de brochure getiteld ‘Gelijk aan de streep’ wordt uitgelegd waar buitenlandse arbeidskrachten, ZZP-ers en uitzendkrachten zich aan moeten houden.

Bekijk ook de video:

3 reacties op “Campagne tegen oneerlijke concurrentie

 1. Fijn te weten dat u er voor staat dat er weer eerlijk in de bouw gehandeld gaat worden.
  Ik ben een eenmanszaak die erg leid onder de aannemers die hun werk uitbesteden waarbij de onderaannemers zich verrijken aan inkomsten die werkend Nederland dient toe te komen.
  Ik werkte regelmatig in de bouwsector waar ik normaal rond de €35 P.U. verdiende, dit is nu onmogelijk gemaakt door de uitbesteed constructie.
  Voorbeeld hiervan (voor het plaatsen van bouwonderdelen was ik als expert op de bouw om die uit te voeren)nu staan er polen en oostblokkers om deze taak te vervullen voor nog geen 500 P.W.Ik kan niet meer kostendekkend werken en kan enkel nog via detachering voor een prijs die niet meer kostendekkend is.
  Ik wordt zelden gebeld en sta als vakman buiten spel,nu probeer ik via omwegen mij maar op de particulieren te storten waarbij ik ook reeds merk dat hier ook onder de prijs door buitenlanders gewerkt wordt.
  Lage kwaliteit en werken zonder veiligheidsprocedures .
  Er worden dus nog steeds deals gesloten tussen grote aannemers en onderaannemers die de Nederlandse markt kappot maken voor zelf verrijking, aanpakken in de wet en handhaven!!

 2. [reactie is verwijderd omdat deze strijdig is met onze regels voor reageren op de site]

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.