#Bouwsector

Cao Bouwnijverheid jaar verlengd

Afgelopen maandag hebben FNV Bouw en CNV Vakmensen een akkoord bereikt met de werkgeversorganisaties over de verlenging van de cao Bouwnijverheid tot 1 januari 2015. 

Ongewijzigde verlenging

De onderhandelingen over een nieuwe cao strandden eind 2013. Begin dit jaar zijn er opnieuw gesprekken gevoerd met de verlenging als gevolg, omdat zowel de bonden als de werkgevers van mening waren dat een cao nodig is om misstanden te voorkomen. De oude cao is nu ongewijzigd verlengd tot eind 2014. Dat betekent dus ook dat er dit jaar geen loonsverhoging is afgesproken. Wel zijn er afspraken gemaakt die ervoor moeten zorgen dat de cao beter nageleefd wordt.

‘Naleving topprioriteit’

Mieke van Veldhuizen, bestuurder bij FNV, hamert op het belang van een goede naleving: “Naleving is topprioriteit. We zien hoe dat speelt bij aanleg van grote snelwegen, bijvoorbeeld de A2 en de A4, waar mensen niet krijgen waar ze recht op hebben. En op héél veel andere bouwplaatsen. Daarom hebben we afgesproken dat bonden toegang hebben tot bouwplaatsen, om zo goed het gesprek met werknemers aan te kunnen gaan.”

Nieuwe cao in 2015

Het is de bedoeling dat er al voor de zomer weer gepraat gaat worden over een vernieuwing van de cao Bouwnijverheid in 2015. De bonden willen ook graag praten over een mogelijke cao Nieuwbouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.