#Bouwsector

Checklist Bouwbesluit: deel A en B

Bij SBRCURnet is de Checklist Bouwbesluit verschenen. Een praktisch hulpmiddel voor iedereen die snel inzicht wil in de wettelijke bouwtechnische eisen die gelden voor gebouwen met een woonfunctie.

De checklist maakt het bouwen volgens de wettelijke regels een stuk gemakkelijker. Dit komt mede omdat alle wettelijke eisen voor een bepaald gebouwonderdeel of onderwerp op één plaats is terug te vinden, via handige stroomschema’s en eisenkaarten. De Bouwbesluit artikelen zijn herschreven in begrijpelijker taal, en waar mogelijk zijn artikelleden samengevoegd. De belangrijkste begrippen uit de regelgeving zijn bovendien nader toegelicht. Voor alle eisenkaarten zijn de nieuwbouwvoorschriften beschreven.

De serie bestaat uit twee delen: deel A en B. Deel A is gericht op nieuwbouw, deel B op verbouw. Beide delen zijn hier verkrijgbaar.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.