#Bouwsector

Checklist Bouwbesluit geactualiseerd

Het Bouwbesluit 2012 en de ministeriële regeling Bouwbesluit 2012 zijn meerdere malen aangepast. Daarom is nu de serie Checklist Bouwbesluit geactualiseerd.

ISSO brengt de nieuwe versie uit als Praktijkboek. De serie ‘Checklist Bouwbesluit Woningen en woongebouwen’ bestaat uit deel A voor nieuwbouw en deel B voor verbouw.

Praktijkboek

Sinds de invoering van het Bouwbesluit 2012 zijn er een behoorlijk aantal kleine en grotere wijzigingen doorgevoerd. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de toepassing van normen en het vervallen van de aansluitplicht op het distributienet gas. De versie uit 2016 niet langer actueel. De nieuwe versie – een praktijkboek – is nu aangepast aan deze wijzigingen.

Inzichtelijker

Het nieuwe praktijkboek maakt het bouwen volgens de regels inzichtelijker. Er is een overzicht van de voorschriften die gelden voor specifieke onderdelen van een gebouw of ontwerp. Met stroomschema’s, eisenkaarten en een index. Daarnaast zijn de Bouwbesluitartikelen herschreven (beter leesbaar) en verschillende artikelen samengevoegd in een beschrijving (beter te begrijpen).

Deze versie is bedoeld voor de professional in de bouwsector die ontwerpt, uitvoert, toetst of beheert. De Checklist Bouwbesluit deel A en deel B zijn verkrijgbaar via de ISSO-KennisBank.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.