#Bouwsector

Cloudbased objectenbibliotheek voor BIM

Tekla heeft een gratis cloudbased objectenbibliotheek genaamd Tekla Warehouse gepresenteerd. Bouwproducten kunnen van hieruit direct in een BIM worden gebruikt.

Toeleveranciers kunnen in deze bibliotheek hun productassortiment beschikbaar maken aan gebruikers. Voordeel voor ontwerpers is dat zij beschikken over de meest actuele 3D modellen van producten, waarbij zowel de geometrie als de beschikbare (parametrische) informatie beschikbaar zijn voor gebruik. Zij kunnen de objecten dus zonder twijfel rechtstreeks gebruiken in een BIM en zodoende veel tijd besparen, aldus Tekla, die voor meer uitleg verwijst naar een webinar.

Planning en inkoop

Het Warehouse levert volgens de softwareleverancier voor aannemers ook voordelen op. Ontwerpen hoeven minder vaak herzien te worden en de kosten voor foutieve of niet leverbare producten dalen. Reeds bij aanvang van het BIM proces kunnen aannemers op basis van correcte informatie de planning en inkoop nauwkeurig verzorgen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.