#Bouwsector

Congres over industrialisering en digitalisering in de bouw

Binnen de bouw liggen er op het vlak van industrialisering en digitalisering nog grote kansen. Jaarbeurs – organisator van onder meer de Bouwbeurs – lanceert daarom BID (Building Industrialization & Digitization): een jaarlijks contentgedreven, kennisintensief evenement met recente referentieprojecten en de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen op dit gebied. De eerste editie vindt plaats op 3 en 4 december 2019.

Door onder druk staande marges, het chronische personeelstekort en duurzaamheidseisen moet de Nederlandse bouw- en installatiesector zich revolutionair hervormen. Industrialisatie en digitalisatie stelt de sector in staat de ontwerp-, bouw- en beheerprocessen sneller, foutloos en dus goedkoper in te richten. Gebouwen worden slimmer, genereren en delen data en zo wordt de gebouwde omgeving steeds flexibeler, comfortabeler en gezonder. AR, VR, prefab bouwen, automatisering, robotisering, 3D printing, IoT, robotisering… Ontwikkelingen die tien jaar geleden nog relatief onbekend waren, maar nu mede met de opkomst van nieuwe toetreders als Amazon, Ikea en Airbnb voor disruptieve veranderingen zorgen.

Bouw, installatie, IT en maakindustrie

Met het evenement BID wil Jaarbeurs fungeren als vliegwiel voor innovatie, kennisdeling en samenwerking op het snijvlak van bouw, installatie, IT en maakindustrie. Tijdens het tweedaagse event wordt een uitgebreid inhoudelijk programma neergezet, bestaande uit congressen gericht op o.a. slimme technologische toepassingen, prefabricage en ketensamenwerking. Daarnaast tonen aanbieders oplossingen en referentieprojecten op het gebied van digitalisering (calculatiesoftware, smart buildings, ondersteunende IT-tooling) en industrialisering (prefab, productietechnologieën, ontwerp en engineering). Het event richt zich op het management van aannemers/bouwbedrijven, ingenieurs, installatiebedrijven, toeleveranciers, engineers/constructeurs, technische adviesbureaus, architecten en vastgoedbeheer en –ontwikkeling.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.