#Bouwsector

Consumentenarmaturen recyclen wordt verplicht

Wecycle is een voorlichtingscampagne gestart om installateurs, bouwers en sloopmedewerkers bewust te maken van het feit dat zij naast lampen en professionele armaturen ook de kleinere consumentenarmaturen moeten inleveren voor recycling. Dat is in de zomer van 2018 namelijk verplicht.

Onderdeel van de voorlichtingscampagne is ‘Bakkie Radio’, de radioshow die te beluisteren is op Radio538, EPower, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime FM. In deze shows benadrukt Wecycle dat professionals gratis inzamel-‘bakkies’ kunnen aanvragen om hun lampen en armaturen in op te slaan. Deze worden eveneens gratis opgehaald.

Daarnaast brengt Wecycle een speciale krant uit voor installateurs, sloop- en renovatiebedrijven, waarin ze onder meer aandacht vraagt voor een wetswijziging die in de zomer van 2018 ingaat. Deze regeling houdt in dat naast professionele armaturen ook consumentenarmaturen moeten worden ingeleverd voor recycling.

Dit jaar benadrukt de stichting bovendien dat verlichting ook bij sloop- en renovatieklussen niet moet worden vergeten. Naar schatting komen er jaarlijks circa 900.000 kilo aan armaturen en 460.000 stuks aan lampen vrij uit sloop- en renovatieprojecten. Daarvan komt maar een fractie terug in het inzamelsysteem.

De campagne, in opdracht van Stichting LightRec Nederland, loopt van 5 tot en met 31 oktober. Naast Bakkie Radio en de speciale krant staan er ook billboards langs snelwegen en ledborden langs de lijn bij voetbalwedstrijden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.