#Bouwsector

‘De bouw maakt het’ op tv

Presentator Daan Nieber (met bal) krijgt uitleg over de bouw van het nieuwe Cambuurstadion.

Op RTL4 is het nieuwe televisieprogramma: ‘De bouw maakt het’ gestart. Met daarin een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoetingen met passievolle bouwers.

De bouw gaat verder dan timmermannen en stratenmakers die buiten met hun handen werken. Om te laten zien wat de bouw en infra precies doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en waarom dat belangrijk is voor ons land is Bouwend Nederland imagocampagne ‘De bouw maakt het’ gestart. Het doel: jong en oud enthousiast maken voor een baan in de bouwsector. Onderdeel van deze campagne is een gelijknamig televisieprogramma.

Afleveringen

In de tv-serie duikt presentator Daan Nieber in de wereld van de bouw en infrastructuur. Elke aflevering op een verschillende manier. Zo gaat hij wekelijks langs bij een unieke bouwplaats, zoals bij de realisatie van het nieuwe Cambuurstadion. Want wat komt er bij zo’n groots project eigenlijk allemaal kijken voordat de eerste bal wordt afgetrapt? Daarnaast gaat hij in de leer bij een bijzondere bouwer. Hij ontmoet kraanmachiniste Jessica en leert het timmermansvak van een Friese vader en zoon. Ook een wekelijks terugkerend onderwerp: het herstel van de Haringvlietbrug. De impact van de sluiting is groot, maar wat gebeurt er met de brug in de acht weken die hij dicht is?

Bouwers in beeld

Zes afleveringen telt ‘De bouw maakt het’, uitgezonden op zaterdag om 17.00 uur bij RTL4. Met herhaling op zondag om 12.00 uur. De afleveringen zijn, na uitzending op tv, ook te vinden op Videoland. Op de projecten waar is gefilmd, zijn Van Wijnen, het Ridderkerks Kraanwagenbedrijf, de Beens Groep, Bouwbedrijf de Vries, Burgy Bouw, de Graaf Reinald Alliantie, Dura Vermeer, Bouwmensen Zuidwest, de van der Werff Groep, Henk van Tongeren Water & Techniek, Bouwbedrijf Kreeft, Traffic Serivce Nederland, Hollandia en Mobilis TBI werkzaam.

De eerste aflevering – van zaterdag 26 augustus – gemist? Kijk die hieronder terug.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.