#Bouwsector

Diefstal steigermateriaal online melden

In de strijd tegen diefstal van steigermateriaal is nu ook een website actief. Op www.meldpuntdiefstal.nl kan diefstal worden gemeld, zijn tips beschikbaar om diefstal te voorkomen en staan aanwijzingen over wat te doen wanneer diefstal heeft plaatsgevonden.

De website is het resultaat van een project dat inmiddels ruim een jaar loopt en dat startte nadat geconcludeerd was dat het aantal diefstallen van steigermateriaal sterk toenam. Alleen al bij de VSB-leden liep de jaarlijkse financiële schade op tot 15 miljoen euro. De uiteindelijke werkelijke schade door vertraging, extra mankracht/materieel en onveilige situaties is zelfs vele malen hoger.

Om dat te beperken en om heling en recycling te voorkomen, worden nu in samenwerking met Hoffmann Bedrijfsrecherche onder meer concrete diefstallen en aangiftes onderzocht en opgevolgd. Daarnaast wordt samengewerkt met politie, justitie en het publiek om toekomstige diefstal zoveel mogelijk te voorkomen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.