#Bouwsector

Digitaal inzicht in werkplezier en veiligheid

Businessman hands on the keyboard working to analysis business data, finance document with laptop computer on desks, business concept,

Volandis, kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid, introduceert een digitale versie van de Bedrijfstakatlas. De Bedrijfstakatlas is bedoeld voor werkgevers, arboprofessionals en onderzoeksinstellingen en kan gebruikt worden om in kaart te brengen hoe werknemers in de bouw- en infrasector hun gezondheid en werk(omstandigheden) ervaren.

In deze vernieuwde, digitale versie kunnen gebruikers eenvoudig selecteren welke thema’s zij in beeld willen brengen. Alle thema’s zijn gebaseerd op de drie pijlers van Volandis: werk veilig, houd plezier en kijk vooruit. Daarnaast geeft de atlas ook inzicht in het werkvermogen en de kans op arbeidsongeschiktheid. Alle gegevens in de Bedrijfstakatlas zijn gebaseerd op de uitkomsten van het welbekende PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) waaraan werknemers in de bouw- en infrasector elke 4 jaar mogen deelnemen. Omdat het mogelijk is om uitsplitsingen te maken op cao-niveau, maar ook op basis van leeftijd, bedrijfssector, bedrijfsgrootte en beroep is een waardevolle monitoring mogelijk.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.