#Bouwsector

‘Dik 12.000 banen weg in de bouw’

Dit jaar verdwijnen er meer dan 1000 banen per maand in de bouw en dat is een voorzichtige schatting.  “Onze sector wordt het hardst getroffen door de crisis, heel triest en heel slecht voor de Nederlandse economie.” Dat zegt aannemersorganisatie Bouwend Nederland maandag op Nu.nl in reactie op de jongste faillissementscijfers van het CBS.

In de afgelopen vier jaar is de werkgelegenheid in de bouw gedaald van 170.000 tot 118.000 arbeidsplaatsen. “We zien dit de laatste maanden versnellen”, zegt een woordvoerder.

Vorige week meldde CBS al dat de bouw van alle bedrijfstakken in 2012 het zwaarst is getroffen door de crisis. De productie daalde met ruim 8 procent, de omzet nam met 7 procent af.  En ook de vooruitzichten voor nieuwe projecten in de bouw zijn niet goed. De waarde van de verleende bouwvergunningen voor nieuwbouw van woningen en bedrijfsgebouwen was in de eerste elf maanden van 2012 bijna 29 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. In 2012 is voor ruim 37 duizend nieuwe woningen een bouwvergunning verleend. Dat is 33 procent minder dan in 2011.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.