#Bouwsector

Dit zijn de 6 meest innovatieve mkb-bedrijven in de bouwsector

Knaapen Groep is opgenomen in de Innovatie Top 100 met ROEF, een groen, duurzaam en volledig modulair, circulair dak.

Zes mkb-bedrijven actief in de bouwsector zijn dit jaar opgenomen in de KvK Innovatie Top 100.

Meer dan 300 ondernemers uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf schreven zich in voor de 18e editie van de KvK Innovatie Top 100. Daaronder 21 bedrijven uit de bouwsector. Zes van deze bedrijven zijn nu doorgedrongen tot de Innovatie Top 100.

De ingezonden innovaties zijn beoordeeld op originaliteit, gerealiseerde omzet, impact voor de branche en samenleving en groeipotentie. KvK heeft nu een lijst gepubliceerd met de 100 meest innovatie mkb-bedrijven in alfabetische volgorde. Op 30 november wordt tijdens het Innovatie Event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt.

6 bedrijven in de sector Bouw

Dit zijn de 6 bedrijven actief in de bouwsector die een plaats hebben verworven in de KvK Innovatie Top 100, in alfabetische volgorde .

– CirculinQ – CCL300

CirculinQ ontwikkelt oplossingen op het gebied van duurzame klimaatadaptieve infrastructurele oplossingen. De CCL300 reduceert lokale waterproblematiek door water op te vangen en te laten infiltreren in de bodem. De CCL300 is een totaaloplossing, welke dient als verharding met geïntegreerd een slim hemelwater infiltratiesysteem. Dit draagt bij aan een gezonde waterhuishouding en de lokale biodiversiteit.

– CircuWall BV – CircuGlue losmaakbare lijmen

CircuWall ontwikkelt losmaakbare lijmen (CircuGlue) op basis van een gerecycled bindmiddel voor vele soorten toepassingen. Door het gebruik van vloeibare losmaakbare lijmen kunnen producten welke hiermee zijn verlijmd (relatief) eenvoudig op ieder gewenst moment worden losgemaakt met nagenoeg geen schade aan genoemde producten. Door geen/weinig schade aan de ondergronden worden (reparatie of nieuwe) materialen, CO2, geld en tijd bespaard.

– Flip the City – De kroostegel

Flip the City is een ontwerpstudio die zich de afgelopen twee jaar heeft gericht op het ontwerpen van een eendenkroos-keten. Het doel: een product en dienst ontwikkelen voor gemeenten en waterschappen, waarbij lokale reststromen zoals eendenkroos worden ingezet om de stedelijke omgeving te vergroenen.

– KnaapenGroep BV – ROEF

KnaapenGroep is een allround onderhoudsbedrijf voor woningbouwcorporaties. ROEF is een groen, duurzaam en volledig modulair, circulair dak. Het past dankzij een modulair systeem op bijna elke woning en bestaande hellende dakconstructie. Het dak wordt in 1 dag geplaatst. ROEF realiseert: Na 10 jaar is het dak regeneratief. Het levert dan in CO2-besparing meer op dan het heeft gekost om te maken. ROEF heeft een levensduur van 50 jaar, daarna zijn alle materialen opnieuw recyclebaar of herbruikbaar.

– Natural Plastics International – BioSeal Pavement

BioSeal Pavement is een 100% biobased en gepatenteerd product om onkruidgroei tussen elementverhardingen te voorkomen. Het feit dat dit product 100% biobased is onderscheid het van bestaande chemische oplossingen. Bovendien kan het na het opbreken van de verharding weer verantwoord gebruikt worden als fundering voor de verharding.

– Vidès – circulaire herontwikkeling Biobased keten

Vidès richt zich op de realisatie van de biobased (lokale) keten waarin boeren, industrie, bouw en logistiek samenwerken om tot een nieuw en heel natuurlijk verdienmodel te komen die gezond is voor mens, dier en aarde. De boer draagt zorg voor het ruwe biobased materiaal, de industrie zorgt voor de juiste verwerking tot halffabricaten, de bouw en logistiek zorgen voor een gezonde biobased afzet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.