#Bouwsector

DRBG houdt BIM-webinar

Dat BIM faalkosten reduceert, het bouwproces versnelt en dat daarom steeds meer partijen het model als dé ideale manier van samenwerken in de keten zien, is bekend. Maar wat is de rol van de toeleverende industrie hierin? Wat is de toegevoegde waarde aan projecten die dagelijks van start gaan? Het BIM-webinar dat De RuwBouw Groep op 29 september houdt, geeft antwoord op deze vragen.

Tijdens het BIM-webinar wordt aan de hand van concrete cases gedemonstreerd hoe De RuwBouw Groep de dagelijkse BIM-praktijk van de aannemer ondersteunt. Aan de orde komen onder meer de Revit-bibliotheek en de DRBG-WebService. Het webinar is speciaal bedoeld voor projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars, architecten en calculators.

Revit-bibliotheek

De Revit-bibliotheek is in eigen beheer ontwikkeld. DRBG ziet het als een digitaal assortiment waarin een groot aantal Heembeton wand, Calduran-kalkzandsteen en Dycore vloertypes zijn opgenomen. Om de bibliotheek te optimaliseren, vroeg DRBG vorig jaar zijn gebruikers te reageren op de inhoud. De aanbevelingen en suggesties van de gebruikers zijn verwerkt waardoor de Revit-bibliotheek nu tweemaal zoveel items bevat.

Webservices rondom BIM

Om klanten nog beter van dienst te zijn, ontwikkelde DRBG de BIM WebService. Het gebruik van Webservices rondom BIM is nieuw in Nederland. DRBG ziet deze tool als een goede manier om werken met BIM te optimaliseren.

Doel van de WebService is controleren of het BIM-model van de aannemer voldoet aan algemene BIM-specificaties van DRBG en eventueel nog verbeterd dient te worden. De WebService checkt onder meer of het type benaming overeenkomt met het DRBG-assortiment, de bouwlaagbenaming overeenkomt met RVB BIM Norm, de juiste NL/SfB coderingen aan de RuwBouw Groep objecten zijn aangebracht en of de wanden gemodelleerd zijn per bouwlaag. Door deze controle komen tekortkomingen vroegtijdig aan het licht en kan het vervolgtraject sneller en met minder fouten verlopen.

Aanmelden voor dit webinar kan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.