#Bouwsector

Drempelwaarde stikstof moet bouw vlottrekken

Minister Schouten komt met een drempelwaarde voor projecten waar stikstof wordt uitgestoten. Daar zijn de meeste bouwprojecten mee geholpen, zo beloofde ze woensdag tijdens het bouwprotest op het Malieveld. “Laat ik u een ding vertellen: dit land gaat niet op slot.”

“Dit land blijft doorgaan met waar ze mee bezig is. Daar hebben we voor gezorgd doordat de vergunning verlening weer op gang is gekomen. De vergunningen kunnen aangevraagd worden, de vergunningen worden afgegeven en daar waar ze niet worden afgegeven, gaan wij overal hulp bieden om te zorgen dat dat wel gebeurt. Als bij de bouw de stikstofneerslag nul is, kunt u gewoon aan de slag.”

Die uitspraak veroorzaakte tijdens het protest veel gefluit. “Voor de situaties waar dat wél het geval is, komt het kabinet met een drempelwaarde”, vervolgde de minister. “Daar zijn de meeste projecten mee geholpen.”

In het NOS Radio 1 Journaal noemde Schouten een termijn van “binnen enkele weken”. Het AD meldt dat de ruimte voor de drempelwaarde wordt gecreëerd door de maximum snelheid met spoed omlaag te brengen naar 100 km/u.

Volgens Grond in Verzet deden er tussen 5000 en 6000 mensen met ongeveer duizend voertuigen mee aan het protest op het Malieveld. 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.