#Bouwsector

Drie talenten bouwsector naar EK

Talent in actie tijdens Skills The Finals in Amsterdam in 2019. (Foto: WorldSkills Netherlands)

Drie jonge toptalenten uit de bouwsector maken deel uit van het Team Netherlands uit dat op 6-10 januari 2021 naar het EK voor beroepen in Graz (Oostenrijk) gaat. Het gaat om:

  1. Daan Hooglugt, uit Lierop, Tegelzetter, ROC Ter AA
  2. Maurice Borgelink uit Rietmolen, Metselaar, Graafschap college
  3. Bauke Jan Beverloo uit Werkendam, Meubelmaker, HMC Rotterdam

De jonge bouwtalenten zullen in Graz hun krachten en vakmanschap gaan meten in hun beroepsrichtingen met mbo’ers uit 30 andere Europese landen en gaan voor goud en de titel Europees vakkampioen.

Toptalenten nodig, ook in de bouw

Naast hen zijn er nog 23 toptalenten afkomstig uit andere sectoren zoals techniek, gastvrijheid en groen die ook deel uit maken van het Nederlaandse team. “Zij allemaal gaan excelleren en groeien in vakmanschap. Zulke jonge toptalenten heeft Nederland echt hard nodig en in elk vakgebied, zo ook in de bouw. Zij vormen dadelijk de ruggengraat van onze toekomstige economie”, aldus Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland. Hij maakte de deelnemers afgelopen vrijdag samen met Bert Beun, Official Delegate van WorldSkills Netherlands en bestuursvoorzitter Deltion College, via een livestream in Genemuiden bekend.

Minimaal 400 uur trainen

Alle leden van Team Netherlands hebben zich in maart jl. gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens de Skills Heroes finale zijn zij nationaal kampioen geworden in hun beroepsrichting. De komende maanden trainen alle teamleden elk minimaal 400 uur met experts uit het bedrijfsleven en van scholen. Alle voorbereidingen staan in het teken van hun deelname aan dit EK voor beroepen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.