#Bouwsector

Drie winnaars bij NK bouwen voor leerlingen

Jasper Luft, Bert van Heugten en Aart Juffer zijn in de prijzen gevallen tijdens het NK Bouwen voor mbo-leerlingen, dat op 10 en 11 december bij het Deltion College in Zwolle is gehouden.

Deze tweedaagse wedstrijd maakt onderdeel uit van de Skills Heroes competitie voor mbo’ers, georganiseerd door Skills Netherlands.

Jasper Luft, leerling van Bouwmensen Twente en ROC van Twente, won bij het bouwtimmeren. Bij het metselen ging de eerste prijs naar Bert van Heugten, leerling van SBRH Bouw en Infra Opleidingen Mierlo en ROC Ter AA. Beste tegelzetter was Aart Juffer, leerling bij Juffer Tegelzetbedrijf en Deltion College.

Eerder dit jaar deden deze nieuwe Nederlandse kampioenen ook mee aan de EuroSkills wedstrijden in het Franse Lille. Jasper Luft won daar goud en Aart Juffer brons. De drie Nederlandse kampioenen gaan volgend jaar mogelijk naar Brazilië voor de World Skills. Voor de deelname van de drie nieuwe Nederlandse bouwkampioenen worden sponsors gezocht.

Alle uitslagen zijn te lezen bij Fundeon.

(Foto via Fundeon)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.