#Bouwsector

Drie winnaars Isolatie Uitdaging

EWS, Qavity en Isoleren met Nanotechnologie zijn de drie winnende oplossingen van De Isolatie Uitdaging, de innovatiewedstrijd van de Utrechtse woningcorporaties Bo-Ex, Portaal en Mitros. Dat maakte juryvoorzitter Diederik Samsom dinsdag tijdens de finale bekend.

De winnende ideeën vormen een goede mix van oplossingen voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie. De drie winnaars ontvangen ieder 20.000 aan innovatiegeld. Daarmee kunnen zij hun oplossing testen en verder ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

De drie winnende oplossingen zijn EWS van VolkerWessels NieuwWonen, Qavity van Qbuilt & Cauberg Huygen en Isoleren met Nanotechnologie van Vesta Chemicals, Barozzi Group en Svenska Aerogel. Isoleren zonder gedoe (van ISO simpel – elk® & caspar de haan) ontving voorafgaand aan de finale de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs.

Nationale Schildersvakprijs 2020

De WarmteWissel

Geïnspireerd door De Isolatie Uitdaging, starten acht Brabantse woningcorporaties in september De Warmtewissel: een zoektocht naar een duurzaam alternatief voor de aardgasgestookte cv-ketels.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.