#Bouwsector

Duidelijkheid over Subsidieregeling praktijkleren

Welke bedrijven kunnen gebruikmaken van de Subsidieregeling praktijkleren? Een veelgestelde vraag waarbij vooral onduidelijkheid bestaat over de begeleiding van bbl’ers. PNO Consultants heeft het antwoord.

Het is vastgesteld dat het bedrijf dat de daadwerkelijke praktijkbegeleiding van de bbl’er op de werkvloer voor zijn rekening neemt, degene is die aanspraak kan maken op subsidie. Het is daarbij niet van belang of de bbl’er op de loonlijst staat. Dus ook als de bbl’ers werkzaam zijn via een detacherings- of uitzendconstructie komen zij in aanmerking voor subsidie. Wel moet er sprake zijn van een geldige praktijkovereenkomst tussen de leerling, het opleidingsinstituut en het – door het SBB erkende – leerbedrijf dat de praktijkbegeleiding verzorgt.

Opgesomd komt de organisatie dus in aanmerking voor subsidie als:

  • Er sprake is van een erkend leerbedrijf;
  • De bbl’er wordt begeleid op de werkvloer van het erkende leerbedrijf;
  • Het bedrijf medeondertekenaar is van de praktijkovereenkomst.

Via de Subsidieregeling praktijkleren stelt het ministerie van OCW subsidie beschikbaar voor praktijkleerplaatsen. Het gaat dan over leerwerkplaatsen in het schooljaar 2015/2016. Bedrijven die hiervan willen gebruikmaken, kunnen tot en met 15 september subsidie aanvragen. Er is 205 miljoen euro beschikbaar, waarbij de subsidie voor een volledige praktijkleerplaats kan oplopen tot 2700 euro.

Bron: PNO Consultants

2 reacties op “Duidelijkheid over Subsidieregeling praktijkleren

  1. Beste Brigit Stavenuiter, ik verwijs je voor antwoord op deze vraag graag naar PNO Consultants. Zie link onderaan het bericht.

  2. geld deze subsidie ook voor Bol Leerlingen? Wij hebben een leerling van het Espeq die nu de Bol opleiding volgt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.