#Bouwsector

Duizendste FSC-aannemer in Nederland

Bouwbedrijf De Lekstroom uit Nieuwegein heeft als duizendste aannemer het FSC-certificaat behaald. Bedrijven met dit certificaat kunnen aantonen dat geleverd hout ook daadwerkelijk afkomstig is uit een goed beheerd bos.

FSC Nederland noemt de mijlpaal een belangrijk signaal naar duurzaam inkopende gemeenten, waterschappen en andere opdrachtgevers. Directeur Liesbeth Gort: “Het aanbod aan FSC-gecertificeerde aannemers is enorm gegroeid in de afgelopen jaren, mede aangejaagd door de duurzaam inkoopdoelen van de overheid. Het is nu aan diezelfde overheid en andere opdrachtgevers om die duurzame ambitie waar te maken en gebruik te maken van deze bouwbedrijven.”

Bewuste keuze

Voor Henny Best, directeur van Bouwbedrijf de Lekstroom, is de FSC-certificering een bewuste keuze: “Als bouwbedrijf anticipeer je op de wensen van je klant. Als een opdrachtgever aantoonbaar gecertificeerd hout wil toepassen, doe je er als bouwbedrijf dus goed aan om deze stap te zetten.” Bouwbedrijf de Lekstroom wordt ook partner van FSC Nederland om samen de duurzame keuzes van het bedrijf zichtbaar te maken in de externe communicatie.

Digitale kaart

Door het grote aanbod van FSC-gecertificeerde aannemers, ook regionaal en lokaal, wordt het voor opdrachtgevers gemakkelijker om te voldoen aan de eisen die ze zelf stelt in het bestek. FSC Nederland heeft op de website www.goedhoutproject.nl een digitale kaart met gecertificeerde aannemers opgenomen als hulpmiddel voor opdrachtgevers.

1 reactie op “Duizendste FSC-aannemer in Nederland

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.