#Bouwsector

Editie nummer 3 van vakblad Aannemer op de mat

Vrijdag 22 maart verschijnt de derde editie van het vakblad Aannemer van dit jaar. Met hierin onder andere een verhaal over bouwbedrijf Vermeulen, die besloot de ‘piramidestructuur’ (lees: de baas beslist) op de schop te gooien. Nieuwbakken directeur Pim Vermeulen koos voor een ‘bloemstructuur’ met zelfsturende teams. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Milieutoets

Professionals die dagelijks bezig zijn met MPGberekeningen waren bij elkaar tijdens het symposium ‘Succesvol werken met de MPG’. In 2019 hangt veel af van de deskundigheid en precisie van deze experts, maar beslissende succesfactor is het draagvlak in de bouwwereld.

Total Station

Bouwelementen inmeten en uitzetten was tot voor kort voorbehouden aan specialisten. Maar dat is met de nieuwe generatie total stations van HILTI verleden tijd. Dankzij de digitale connectie met BIM kan bij wijze van spreken iedereen met een handheld de maatvoering doen.

Energeyes

Energeyes is online rekensoftware die verschillende verduurzamingscenario’s met elkaar kan vergelijken. Door de ingevoerde gegevens over bijvoorbeeld bouwkundige en installatietechnische eigenschappen aan te passen, kan een renovatieconcept worden ontwikkeld of verbeterd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.