#Bouwsector

Een op de vijf spaarders wil investeren in woning

Eén op de vijf consumenten met spaargeld is van plan dit jaar in de woning te investeren. Dit blijkt uit het WoonOmnibus onderzoek van USP Marketing Consultancy dat is uitgevoerd onder ruim 500 consumenten.

Op de Nederlandse spaarrekeningen stond eind januari bij elkaar 328,4 miljard euro, circa zestien miljard meer dan een jaar eerder. Consumenten zijn onzeker over hun financiële situatie en houden de hand op de knip. Het merendeel van de consumenten is dan ook van plan om dit jaar het spaargeld verder op te bouwen. Een vijfde (21%) heeft spaargeld gereserveerd voor geplande onderhoudswerkzaamheden. Deze consumenten investeren met name in het onderhoud van de woning, zoals het onderhouden van de CV-ketel, buiten schilderwerk, de dakgoot of de schoorsteen.

Onverwachte uitgaven

De consumenten die niet van plan zijn om hun spaargeld dit jaar in de woning te investeringen, zullen zich wel tot hun spaarrekening wenden voor noodzakelijke onverwachte uitgaven aan de woning. Zo geeft 49% van deze consumenten aan wel te investeren als apparaten of installaties in de woning die stuk gaan, vervangen moeten worden. Voor 18% van de consumenten die niet van plan zijn spaargeld in de woning te investeren, zou het nemen van energiebesparende maatregelen waarvan het rendement hoger is dan de spaarrente die zij opbouwen met het spaargeld, een reden zijn om alsnog te investeren. In de communicatie vanuit de markt voor energiebesparing en duurzaamheid richting de consument staat het te behalen rendement vaak centraal, maar wordt de vergelijking met het opbouwen van spaargeld zelden gemaakt. Hier liggen volgens de onderzoekers concrete kansen voor fabrikanten en leveranciers van energiebesparende systemen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.