#Bouwsector

Een prefabkap met de flexibiliteit van dakelementen

Onlangs werd er in Maasbree een van de eerste projecten gerealiseerd met de nieuwe SlimFixXT Max prefab dakelementen van IsoBouw.

Gordingloos bouwen

De projectspecifiek op maat gemaakte SlimFixXT Max bevat dragende constructieve tengels en een scharnierende verbinding in de nok. Hierdoor wordt een onderconstructie, zoals nok- en tussengordingen, overbodig.

Snelle montage

Bij het project zijn knieschot, muurplaat en F-ankers direct meegeleverd. Ook waren de elementen voorzien van een hijsvoorziening, voorgeboorde bevestigingsgaten, een witte esthetische binnenzijde en vaste aanslagen voor het plaatsen van de elementen op de muurplaat en het bevestigen van het knieschot. Door al deze service werd de aannemer compleet ontzorgd en kon het dak snel gemonteerd worden.

Meer flexibiliteit  

SlimFixXT Max is aanzienlijk sneller leverbaar dan prefabkappen. De elementen kunnen binnen drie weken na akkoord van de tekening geleverd worden.

Veel producteigenschappen verhogen de flexibiliteit op de bouw, zoals de 44 mm hoge tengels. Hierdoor is het mogelijk om met standaard latten aan te sluiten, voor bijvoorbeeld de realisatie van een bakgoot. Een ander voorbeeld is de opname van twee constructieve ribben in het element aan de gootzijde. Deze verhogen de afwerkingsmogelijkheden. Dakramen kunnen direct, of op een later moment, worden geplaatst zonder extra onderconstructie en de pannenkeuze kan tot het laatste moment worden bepaald door het ontbreken van de panlatten.

Maximale luchtdichting

SlimFixXT Max heeft meerdere voorzieningen om een compleet luchtdichte dakconstructie te realiseren. Zo zitten er extra groeven in de randafwerking voor een perfecte luchtdichting met flexibel blijvende PU-schuim. Aan de binnenzijde worden de naden afgedicht met behulp van luchtdichte naadprofielen.

Dit is partnercontent van Isobouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.