#Bouwsector

Eerste certificaten voor geslaagde recycling bitumen

Bitumen Recycling Nederland (BRN) heeft de eerste drie certificaten uitgereikt aan dakbedekkingsbedrijven die renovatieprojecten succesvol hebben uitgevoerd volgens de eisen van BRN. Zij hebben op een geslaagde manier bitumen gerecycled.

Dankzij een goede samenwerking tussen de betreffende opdrachtgevers, dakbedekkingsbedrijven en sloopbedrijven is meer dan 165 ton oude bitumineuze dakbedekking gescheiden van het overige bouw- en sloopafval en afgevoerd naar recyclingsinstallaties.

Hiermee is volgens de BRN 10.000 kg Co2 bespaard. Het gaat om projecten van Boko Dakbedekkers (Centraal Boekhuis, Culemborg), Innodak (Amphia Ziekenhuis, Breda) en Voormolen Dakbedekkingen in samenwerking met sloopbedrijf De Man (RDM Scheepsbouwloods, Rotterdam).

‘Duurzaam en economisch verantwoord’

De projecten tonen volgens BRN aan dat recycling van bitumen dakbedekking voor gebruik in dakbedekking of in wegenbouwasfalt bij een goede samenwerking tussen alle betrokkenen duurzaam en economisch verantwoord is. Door recycling is minder nieuwe bitumen nodig. BNR verwacht binnenkort meer certificaten uit te kunnen reiken. Op de website www.brn.nl is meer informatie te vinden voor het aanmelden van projecten.

Bekijk hier een filmpje van Bitumen Recycling Nederland:

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.