#Bouwsector

Elektrisch rijden: bouw twijfelt het meest

Het trekvermogen en de actieradius zijn voor bouwbedrijven het grootste bezwaar om over te schakelen op elektrisch vervoer. Dat blijkt in een onderzoek dat verder laat zien dat ondernemers positief staan tegenover elektrisch rijden.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van ondernemersvereniging Evofenedex, die bedrijven in het vervoer en de logistiek vertegenwoordigd. Er werden ondernemers uit verschillende braches ondervraagd; in 60 procent van de gevallen ondernemers die zelf bestuurder zijn van de eigen bedrijfsbus. Uit het onderzoek, aangehaald door Bestelauto-expo, blijkt dat 44 procent van de ondernemers positief staat tegenover elektrisch rijden en best zou willen overstappen naar een elektrische bus. 18 procent zou al binnen twee jaar een elektrische bus willen aanschaffen. Vooral ondernemers in de horeca en bloemisten zijn positief, de cijfers worden gedrukt door de bouwsector, waar de beperkte actieradius en het beperkte trekvermogen een belangrijk punt zijn.

Elektrisch rijden populair

Evofenedex toont zich niet verbaast over de populariteit van elektrisch rijden onder mkb-ers. Mkb-ondernemers rijden veelal korte afstanden in stad of dorp, hebben vaak te maken met milieuzones en zero emission-gebieden en zijn goed op de hoogte van privileges en ontheffingen in hun regio die gelden voor elektrische auto’s.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.