#Bouwsector

Energiebesparende maatregelen melden

Voor 1 juli 2019 moeten alle bedrijven die per jaar meer dan 50.000 KWh verbruiken aan de RVO melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken blijkt, dat nog maar 1% van alle bedrijven dit tot nu toe gedaan heeft.

Woensdag 5 juni heeft de minister van Economische Zaken en Klimaat op circa 44.000 adressen hierover een brief bezorgd. Deze adressen zijn bepaald op basis van een selectie op gebouwtype, bouwjaar en gebruiksoppervlakte van gebouwen uit de Basis Administratie Gebouwen (BAG).

Met gegevens van ECN is bepaald welke gebouwen uit de BAG mogelijk boven de energieverbruiksgrens van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas vallen.

Via eLoket RVO

Als jouw bedrijf aan de eerder genoemde normen voldoet, moet je vóór 1 juli de energiebesparende maatregelen die je hebt genomen melden via het eLoket van de RVO. Om dat te kunnen doen, heb je tegenwoordig eHerkenning nodig. Nog geen eHerkenning? Vraag deze snel aan om vóór 1 juli aan de Informatieplicht energiebeparing te kunnen voldoen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.