#Bouwsector

Energieprestatie garanderen met Afnameovereenkomst

Bouwend Nederland, Stroomversnelling en Aedes hebben de Afnameovereenkomst Nieuwbouw gepresenteerd. Dit is een NOM-modelcontract waarmee de langjarige energieprestatie kan worden gecontracteerd en is een aanvulling op al bestaande contracten voor renovatie.

Anders dan bij standaard nieuwbouw- of renovatieprojecten neemt in dit geval de Aanbieder (het bouwbedrijf) geen afscheid van het project zodra het is opgeleverd. De Afnameovereenkomst gaat ervan uit dat de Aanbieder gedurende een reeks van ten minste 10 jaren het beheer van de installaties en het onderhoud van de woning op zich neemt. Gedurende die beheer- en onderhoudsperiode garandeert de Aanbieder dat de woning qua isolatie doet wat deze moet doen en dat de installaties de energie op blijven wekken, die nodig is en tussen partijen is afgesproken.

Drie uitgangspunten van de Afnameovereenkomst:

  1. De Afnameovereenkomst: het product dat gekocht wordt, totaal raamwerk waar alle onderdelen samen komen
  2. Beheer & Onderhoud: de instandhouding van het product zodat de prestatie gegarandeerd kan worden, de voorwaarden waaronder de prestatie geldt.
  3. Monitoring & Verwerkersovereenkomst, om jaarlijks aan te tonen dat de prestatie daadwerkelijk wordt geleverd.

Meer info over de Afnameovereenkomst bij Bouwend Nederland.  

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.