#Bouwsector

Energiezuinig (ver)bouwen financieren

Bouwend Nederland heeft de ‘Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen’ herzien. Met de informatiekaart kunnen bouwbedrijven klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiële mogelijkheden niet te vinden. De Financieringswijzer geeft een overzicht van de financieringsconstructies voor energiezuinige nieuwbouwwoningen en verbouwingen om woningen energiezuiniger te maken. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiële producten banken aanbieden.

De informatiekaart wordt periodiek herzien. De belangrijkste wijzigingen in de meest recente update zijn onder meer de verruiming van de hypotheek bij een nul-op-de-meter woning naar 25.000 euro en de toevoeging van een nieuw initiatief voor het leasen van zonnepanelen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.