#Bouwsector

Escaperoom laat leerlingen bouwsector herontdekken

Leerlingen van het voortgezet onderwijs werken aan een Escaperoom.

Bouwmensen, een coöperatie van bijna dertig bouwopleidingsbedrijven in Nederland, is samen met Bouwend Nederland gestart met het project Scapetown. Doel is om jongeren te interesseren voor een loopbaan in de bouw.

Via Scapetown wordt de bouwopleiding op een compleet nieuwe manier onder de aandacht gebracht bij scholieren en docenten. Leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden namelijk via verschillende disciplines uitgedaagd om een Escaperoom te bedenken. Een ruimte waaruit je moet ontsnappen door het kraken van een code. In het lesprogramma komen veel veel onderdelen van de bouw aan bod, zoals ontwerpen, samenwerken, handvaardigheid, plannen en social media. Met de beste online presentatie is een ticket te verdienen voor Scapetown; ’s wereld grootste Escaperoom. Deze wordt momenteel in de fabriekshal van het Klokgebouw in Eindhoven gebouwd door leerlingen van Bouwmensen.

In het lesprogramma wordt ook een fysieke link met de bouwsector gelegd. De klassen die deelnemen aan het programma bezoeken een vestiging van Bouwmensen in hun regio. Op die vestigingen maken de bouwleerlingen de echte Scapehouses voor Scapetown. Zo kunnen de leerlingen voelen en ruiken hoe het is op de bouwopleiding. Tegelijk bekijken ze de Scapehouses in wording.

Bouwend Nederland ondersteunt het initiatief en is aangesloten als partner bij dit landelijke project.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.