#Bouwsector

Excursie brengt afbouwvak op hoger plan

Vakmensen van de toekomst een indruk geven van wat zich achter de schermen van de afbouw afspeelt. Met die insteek hielden Knauf en opleidingsinstituut Savantis onlangs voor de veertigste keer een excursie voor leerlingen in de afbouw naar de hoofdvestiging van Knauf in het Duitse Iphofen.

Jaarlijks mag elke opleidingslocatie twee leerling-stukadoors of plafond- en wandmonteurs laten deelnemen. Arno Scheffer van Savantis: “De jongens staan elke dag met een zakje Goldband te smeren, terwijl ze helemaal geen beeld hebben hoe die gipspleister eigenlijk tot stand komt. Knauf en de bedrijfstak hebben elkaar nodig. Je kunt nog zulke goede producten ontwikkelen, maar dan moeten ze ook op de juiste manier worden verwerkt.”

Programma

Op het hoofdkantoor van Knauf komt de geschiedenis van het familiebedrijf aan de orde en krijgt de groep een rondleiding langs de anhydrietgroeve en Werk I, waar zich de gipsplatenfabriek, de RO-gipsopslag, het logistiek centrum en Knauf Bauprodukte (fabriek van o.a. voorstrijkmiddelen) bevinden. Ook Werk II staat op het programma, voor een bezoek aan de gipspleisterfabriek en de PFT-machinefabriek. Op de Knauf Akademie krijgen de leerlingen een demonstratie in het buigen van platen en het spuiten van readygips. Bovendien gaan ze in teamverband gedurende twee dagdelen aan de slag met gipsplaten en profielen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Hoger plan

Het programma biedt ook tijd voor ontspanning. Zo bezoeken de leerlingen de schietvereniging Nenzenheim en krijgen ze in Würzburg een rondleiding in de barokke Residentie. Gijs de Jong van Knauf: “Ik hoop dat we dit nog jaren kunnen blijven doen, en in 2022 in ieder geval het gouden jubileum kunnen vieren. De Knauf-excursie is een prachtige beloning voor leerlingen die zich vol motivatie hebben ingezet op school. Het is leuk én leerzaam. We hopen de vakken stukadoren en plafond- en wandmontage ermee op een hoger plan te brengen.”

De foto bij dit bericht is zoals u begrijpt niet van 2012, maar van een van de eerste excursiegroepen uit 1974.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.