#Bouwsector

Expertteam ‘Versnellen’ ondersteunt bouwbedrijven

Bouwbedrijven en gemeenten kunnen gerichte ondersteuning krijgen bij het versnellen en verbeteren van procedures op het gebied van omgevingsrecht en bouw. Daarvoor is begin deze maand het expertteam ‘Versnellen’ officieel in het leven geroepen.

Ministers Blok en Schultz van Haegen introduceerden samen met Bouwend Nederland de website Houdheteenvoudig.nl. Daarop zijn goede voorbeeldprojecten te vinden, waarbij bijvoorbeeld overheden worden geholpen met ‘ontslakken’. “Veel projecten lopen vertraging op door een opeenstapeling van regelgeving en beleidsnota’s. Het kan vaak beter, sneller en flexibeler”, licht Peter Kuiper van Rvo.nl toe.

Bouwprojecten vlottrekken

Het project ‘Vlottrekken bouwprojecten’ richt zich op het bedrijfsleven. Bedrijven kunnen bij Rvo.nl en bij Bouwend Nederland terecht als ze ondersteuning zoeken bij het in beweging krijgen van moeizame of vastlopende (woning)bouwprojecten. Als oorzaken worden daarvoor genoemd:

  • Het ontbreken of niet toepassen van actuele kennis en inzichten. Er wordt nog vaak op oude routines gekoerst, met een achterhaald beeld van de markt.
  • De samenwerkingsvormen en afspraken tussen gemeenten en ontwikkelaars zijn verouderd en er ontbreekt flexibiliteit.
  • Het ontbreken van vertrouwen en openheid. Partijen verplaatsen zich onvoldoende in de bestuurlijke kwesties van de ene en de bedrijfseconomische opgaven van de andere partij. De traditionele tegenstelling tussen publiek en privaat is fnuikend, vertrouwen geven is heel effectief.

Bekijk hier het filmpje van houdheteenvoudig.nl

https://www.youtube.com/watch?v=BvnIvLDArNM#t=10

 

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.