#Bouwsector

Extra financiering beschikbaar voor mkb

Het midden- en kleinbedrijf kan steeds meer gebruik maken van extra geld. De overheid en particuliere partijen hebben in twee jaar tijd voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering beschikbaar voor deze groep ondernemers.

Dat blijkt uit de voortgang van het Aanvullend Actieplan mkb-financiering dat minister Kamp van Economische Zaken onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het actieplan werd medio 2014 gelanceerd om mkb’ers te ondersteunen die na de crisis maar moeilijk aan geld konden komen bij de banken.

Volgens Kamp gaat het nu goed met de economie. Zo goed, dat het actieplan zich naast het mkb ook richt op nieuwe innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar investeringen. Volgens het ministerie is niet alleen bankenfinanciering nodig ter ondersteuning. Daarom is er in het actieplan ook ruimte voor diverse vormen van ‘risicokapitaal’.

MKB-Nederland is tevreden over de impact van het actieplan. “Financiering is sinds de crisis voor veel mkb-ondernemers het grootste probleem”, zegt voorzitter Michaël van Straalen. “Minister Kamp heeft daar met een breed pakket maatregelen goed en actief op ingespeeld. Daar is veel waardering voor.”

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.