#Bouwsector

Fabrikant van de Toekomst: Weekamp Deuren

Weekamp Deuren is door bedrijven in de bouwmaterialengroothandel verkozen tot Fabrikant van de Toekomst. Het bedrijf presteert bovengemiddeld op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling. Zo blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 400 groothandelsbedrijven, geïnitieerd door Hibin.

Duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling zijn volgens de bouwgroothandel de voornaamste thema’s in de samenwerking met fabrikanten in de komende jaren. In de enquête werd onder andere gevraagd naar de mate waarin fabrikanten zich inspannen om producten en het productieproces te verduurzamen, het bestelproces te digitaliseren en kennis en ervaring te delen met de groothandel. Weekamp Deuren scoort op al deze terreinen goed en haalt een 8,9 op de algemene beoordeling.

Eervolle vermeldingen

De groothandelsbedrijven komen tot drie eervolle vermeldingen, één voor elk thema. Voor het thema duurzaamheid is dat Daas Baksteen. VELUX Nederland krijgt een eervolle vermelding op het thema digitalisering en standaardisatie. Het thema kennisontwikkeling en partnerschap is voor Isobouw Systems.

Verkiezing

De verkiezing van de Fabrikant van de Toekomst begon in augustus 2017. De groothandelsbedrijven konden tien bedrijven nomineren. Naast winnaar Weekamp Deuren en de eervolle vermeldingen Daas Baksteen, VELUX Nederland en Isobouw Systems waren dat: Kingspan Unidek, Knauf, Knauf Insulation, Monier, Nelskamp Dakpannen en Saint Gobain Isover. De genomineerden presenteerden zich afgelopen oktober tijdens een congres, waarna de branche in de tweede ronde de eindwinnaar mocht aanwijzen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.