#Bouwsector

Facturen mkb steeds sneller betaald

Facturen afkomstig van het mkb worden door grote bedrijven steeds sneller betaald. Momenteel wordt een gemiddelde factuur na 41,5 dagen voldaan. Dat blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon.

Sinds 1 juli is de Wet uiterste betaaltermijn in werking getreden. Deze wet legt grote bedrijven een betaaltermijn van zestig dagen op. De trend dat mkb-facturen steeds sneller worden betaald, zet zich sindsdien door. Toch worden deze facturen bijna een dag later voldaan dan de gemiddelde Nederlandse factuur. Die wordt op dit moment na 40,6 dagen betaald.

Facturen bouwsector

Op sectorniveau valt in de Graydon Barometer Betaalgedrag op dat facturen in de Overige Dienstverlening met 38,2 dagen het snelst worden betaald. De Gezondheids- en Welzijnssector komt samen met de Vastgoedsector op de tweede plaats. In beide sectoren worden facturen in het derde kwartaal van 2017 na 38,7 dagen voldaan. De Bouwsector is terug te vinden op plek 7. Hier duurt het 40,6 dagen voordat een factuur wordt betaald. Van alle sectoren is de Transport en Logistiek met 44,3 dagen het traagst.

Snelst betalende regio

Tijdens het derde kwartaal van 2017 betaalt Zeeland met 37,7 dagen het snelst. Friesland komt met 39,8 dagen op de tweede plaats. Flevoland  is de provincie waar facturen het langzaamst worden voldaan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.