#Bouwsector

Fischer introduceert BauBot en bevestigingsproducten met sensoren

De Fischer BauBot.

Fischer introduceerde onlangs de BauBot en diverse nieuwe bevestigingsproducten waarin sensoren verwerkt zijn. De Duitse importeur, groothandel en conceptleverancier van bevestigingsmaterialen investeert hiermee naar eigen zeggen in ‘de digitale toekomst van de bevestigingstechniek’.

BauBot

De BauBot is een samenwerking tussen Fischer en de Weense start-up BauBot, die sinds dit jaar deel uitmaakt van de Fischer-groep. De BauBot kan boren, boorgaten reinigen, markeren en bevestigen aan plafonds, wanden en vloeren. Door optimaal gebruik te maken van BIM kan de bevestigingsrobot het werk van vijf mensen overnemen, stelt Fischer.

Nederland

In 2023 gaat de BauBot gebruikt worden op bouwplaatsen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland, de eerste opdrachten daarvoor zijn al binnen. Dat Nederland meedoet met pilotprojecten komt doordat er hier extra grote uitdagingen liggen, stelt Technical Manager Jan Popma van Fischer Benelux. “Vooral als het gaat om de civiele techniek, maar ook in de utiliteitsbouw kunnen we BauBot goed gebruiken.”

SensorAnchor en SensorDisc

Met SensorAnchor en SensorDisc geeft Fischer twee bestaande producten een extra dimensie die zorgt voor meer veiligheid in de bevestigingstechniek. Door twee met sensors uitgeruste bevestigingsproducten te koppelen aan de module Construction Monitoring van het MyFischer-portaal, kunnen real-time gegevens over levensduur, duurzaamheid en veiligheid van de constructie worden ingezien. De producten sturen draadloos gegevens naar de portal en de Fischer PRO-app.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.