#Bouwsector

FNV: bouw wil eerder kunnen stoppen met werken

Bouwvakkers en schilders vrezen dat ze straks met een rollator de steiger op moeten. Peter Roos, bestuurder FNV Bouwen & Wonen, overhandigde maandagochtend alvast 3.250 handtekeningen voor eerder stoppen met werken aan John Kerstens, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Dit deed hij samen met een groep bouwvakkers.

De FNV-petitie die oproept eerder stoppen met werken mogelijk te maken, loopt tot eind april. De vakbond verwacht in de komende tijd nog vele duizenden handtekeningen extra te verzamelen. Roos riep het Kamerlid op om het duidelijke signaal door te geven aan al zijn collega-Kamerleden en om deze tussenstand alvast aan minister Asscher aan te bieden.

Kerstens zet zich in voor de mogelijkheid om eerder stoppen met werken voor mensen in zware beroepen en gaf aan dat hij de oproep van harte ondersteunt. Hij beloofde de petitie te overhandigen aan minister Asscher.

Filmpje

Een bouwvakker van 70 die de steiger op moet. Hoe dat eruit ziet? De vakbond maakte dit filmpje:

2 reacties op “FNV: bouw wil eerder kunnen stoppen met werken

  1. En ik ben als kleine werkgever hier ook helemaal mee eens. Wij houden die vakmensen als kleine werkgevers in dienst en aan de gang maar op een gegeven moment is dit niet meer te betalen voor een klein bedrijf

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.