#Bouwsector

FNV overweegt acties voor vroegpensioen zware beroepen

Gesprekken tussen vakbonden, werkgevers en het ministerie van Sociale Zaken over een vroegpensioenregeling voor mensen met een zwaar beroep zijn op niets uitgelopen. Vakbond FNV overweegt nu acties.

De Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) maakt deel uit van het pensioenakkoord. Het stelt mensen met zwaar werk in staat om uiterlijk drie jaar voor hun AOW te stoppen. De regeling loopt in de huidige vorm eind 2025 af.

‘Niet verantwoord’

‘Als we nu niets doen betekent het dat mensen met zware beroepen of die in ploegendiensten werken, moeten doorwerken tot hun pensioenleeftijd. Denk hierbij aan mensen in de zorg, politieagenten, maar ook in de bouw en de havens. Zolang doorwerken is met dit werk niet verantwoord, aldus Piet Rietman, penningmeester en pensioenonderhandelaar van de FNV.

De vakbond beraadt zich nu op acties. ‘We schorten overleggen in de Stichting van de Arbeid over aanverwante pensioenonderwerpen nu op. De FNV vindt dat iedereen gezond met pensioen moet kunnen gaan, ook als je een zwaar beroep hebt.’

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.