#Bouwsector

Gastcollege Vincent van Rossem op vakbeurs Monument

Monumenten-expert en emeritus hoogleraar Vincent van Rossem geeft tijdens vakbeurs Monument op woensdag 15 mei in de middag een college over het belang van monumentenzorg voor de stedenbouwkundige kwaliteiten van onze steden. 

In aanloop naar de beurs gevraagd naar de belangrijkste actuele kwestie in monumentenland, zegt hij: “De belangrijkste actuele kwestie is (eigenlijk zoals altijd) wat doen we met verouderde gebouwen? Kerkgebouwen die leeg komen. Bedrijfsgebouwen, waaronder ook boerderijen. Verouderde scholen. Kantoorgebouwen. Gaan we die allemaal afbreken? Of moeten we die allemaal op de monumentenlijst plaatsen, met alle problemen van dien? Slopen is slecht voor het milieu en leidt vaak tot verarming in de gebouwde omgeving. Door nog wat zorgvuldiger te renoveren kunnen we de vaak draconische eisen van de monumentenzorg ontlopen.”

Monument – gratis toegankelijk bij voorinschrijving – wordt gehouden van 14 tot en met 16 mei in de Brabanthallen in Den Bosch, tegelijkertijd met de vakbeurs Renovatie. Bekijk hier het gehele kennisprogramma van Monument. En bekijk hieronder de aankondigingsvideo met Vincent van Rossem:

Populair

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.