#Bouwsector

Gedragscode Bewuste Bouwers aangescherpt

Stichting Bewuste Bouwers heeft haar gedragscode aangescherpt en de nieuwe versie gelanceerd. Die gaat in op 1 oktober 2021.

Een drukke omgeving, mondige buren, hoge verwachtingen, kwetsbare natuur en compactere werkterreinen. Tijdens de uitvoering moeten bouwbedrijven met steeds meer zaken rekening houden. Wie bewuster bezig wil zijn met wat er op en rond de bouwplaats gebeurt, kan zich confirmeren aan de Bewuste Bouwers gedragscode. Het doel: de overlast zoveel mogelijk beperken. En daarmee het imago van de bouwsector verbeteren. Ruim 3000 bouwplaatsen geven al het goede voorbeeld op het vlak van omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid.

Handvatten

De gedragscode biedt concrete handvatten hoe het hele bouwteam bewust kan omgaan met de pijlers Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. Elke twee jaar neemt stichting Bewuste Bouwers de code onder de loep, kijkend waar aanscherping nodig is. Aan de basis van die herijking staan politieke besluiten, behoeften van opdrachtgevers en meldingen op verbeterdebouw.nl.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Aanscherping

De nieuwste versie (4.1) is nu gelanceerd. Die bevat twee nieuwe normeisen voor de pijlers omgeving en veilig. Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen van milieuschade door verwaaiing van bouwafval en/of bouwmaterialen in natuur en/of oppervlaktewater, het belang van het opleiden van toekomstige instroom vakmensen, en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Daar waar nodig zijn de normeisen verduidelijkt en de werkkaarten aangevuld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.