#Bouwsector

Gereedschap krijgt nieuw leven op Afbouw Vakdagen

Tijdens Afbouw Vakdagen krijgen afbouwbedrijven, aannemers en andere professionals de kans om gereedschap te doneren aan een goed doel. Op 8 en 9 november zamelt Stichting Tools To Work in de Evenementenhal in Gorinchem (gebruikt) gereedschap in van bezoekers en exposanten. Deze non-profit organisatie reviseert de aangeleverde gereedschappen en helpt hiermee jongvolwassenen in Afrika een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Stichting Tools To Work zet zich in voor mensen in zowel Nederland als Afrika. “In Nederland biedt Tools To Work kansen aan mensen actief deel te nemen aan de samenleving. Vrijwilligers, deelnemers aan sociaal activeringstrajecten, dagbesteders en nieuwkomers doen waardevolle ervaring op in de werkplaats, waar ze onder deskundige begeleiding worden geholpen hun weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt”, vertelt Charles Ruys, voorzitter Tools To Work.

In Afrika, met name Oeganda, Kenia en Sierra Leone , stimuleert Tools To Work jongvolwassenen om praktische vaardigheden te leren. “Hiermee kunnen ze een inkomen genereren en een zelfstandig bestaan opbouwen voor zichzelf en hun familie. In Afrika moet je als werknemer voor je eigen gereedschap zorgen. Daarom levert Tools To Work gereviseerde gereedschappen en machines aan beroepsopleidingen en startende ondernemers.”

Inzameling gereedschap op het event

Tijdens Afbouw Vakdagen kunnen bezoekers en exposanten gereedschappen meenemen die ze willen doneren aan Tools To Work. Dat kan klein handgereedschap, maar ook elektrisch gereedschap zijn.

Ter financiering van de containervrachten naar de beroepsopleidingen in Afrika, wordt per ingeleverd product een vergoeding gevraagd. Beursorganisator Easyfairs draagt een steentje bij door de kosten voor transport van ingeleverde gereedschappen tijdens Afbouw Vakdagen voor haar rekening te nemen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.