#Bouwsector

Gestreept huis van ambachtelijk stucwerk

In Leiden staat sinds kort een gestreept huis, het ‘Stripe House’. De strepen in de gevel zijn gemaakt met ambachtelijk stucwerk. Alle gevels van de woning zijn door Mulder Afbouw voorzien van een horizontaal strepenpatroon met onderling wisselende afstanden.

De lijnen in de gevels zijn gerealiseerd door handmatig met verschillende mallen lijnen te kerven in half uitgehard stucwerk en het gekerfde stucwerkoppervlak vervolgens na te behandelen en glad te maken. De woning is gebouwd op een redelijk klein perceel, maar toch is een kwart van de grond gereserveerd voor een beschutte tuin. De woning zelf heeft drie even grote verdiepingen die allemaal verschillende functies hebben. Hoe hoger, hoe meer privé de functie van de verdieping. Op de begane grond bevinden zich een kantoorruimte en de patio, dan komen de keuken, woon- en eetruimte en bovenin bevinden zich twee slaapkamers en de badkamer. Door een groot raam is er in de hele woning voldoende licht en bovendien biedt het raam een mooi uitzicht op de Nederlandse luchten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.