#Bouwsector

‘Green Deal’ voor duurzaam hout

Hout uit duurzaam beheerd bos moet de norm worden in Nederland. Dat is de ambitie van de Green Deal Bevorderen duurzaam bosbeheer die donderdag in Den Haag is ondertekend. 27 partijen slaan de handen ineen om de keuze voor hout uit duurzaam beheerd bos voor zowel publieke als private partijen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Naast de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken en de houtsector tekenen ook een groot aantal branches in de bouw-, meubel- en retailketen, FNV Bouw, CNV Vakmensen, het Initiatief Duurzame Handel en Tropenbos International de Green Deal. In de Green Deal hebben alle partijen vastgelegd hoe ze het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen bij hun eigen leden of achterban gaan promoten. Dit varieert van bewustwording tot kennisoverdracht over praktische zaken als certificering en concrete monitoring van resultaten.

Kennisplatform

Alle partijen rapporteren jaarlijks over uitgevoerde activiteiten en de behaalde resultaten. Bij die activiteiten gaat het vooral over meer bekendheid van het belang van het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Via een online kennisplatform worden kennis en praktijkervaringen gedeeld.

Volgens Elco Brinkman, afgelopen vrijdag afgezwaaid als voorzitter van Bouwend Nederland, is met de ondertekening van de Green Deal “een relevant netwerk gevormd dat verder kan werken aan het verduurzamen van de houtketen. Knelpunten kunnen wellicht eerder en beter worden opgelost omdat alle ketenpartners vertegenwoordigd zijn”.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.