#Bouwsector

Groothandel en fabrikant stellen evenementen uit door coronavirus

Greenworks Academy van Raab Karcher en gereedschappenfabrikant Festool stellen evenementen uit in verband met het coronavirus. Kennis- en adviescentrum Volandis heeft preventietips voor de bouw opgesteld.

Bij Festool gaat het om het Festool Fanevent op 20 en 21 maart. “Wij vinden dit heel erg jammer want wij keken enorm uit naar het evenement”, zo schrijft Festool op LinkedIn. “Maar in dit stadium met de stijgende bezorgdheid omtrent verspreiding van het virus, vinden wij het niet verstandig om meer dan 1.000 bezoekers vanuit een groot gedeelte van Nederland bij elkaar te brengen op onze locatie.” Een nieuwe datum voor het Festool Fanevent is nog niet bekend.

Raab Karcher meldt dat tot nadere orde alle trainingen in de Greenworks Academy niet doorgaan. “Vanuit onze EHS (environment health and safety) kernwaarden zien wij het als onze plicht voor onze klanten en medewerkers om verspreiding en/of het oplopen van het virus tot een minimum te beperken.”

Installatiebeurzen en Material District

In de installatiesector zijn ook al diverse beurzen verplaatst naar latere tijdstippen in het jaar vanwege het coronavirus.

Material District, inspiratie-evenement voor architecten, is verplaatst van half maart naar juni.

Preventietips

Volandis heeft intussen preventietips opgesteld. Voor specifieke vragen over het coronavirus in de bouw, kunnen bouwbedrijven bellen met de Vraagbaak van Volandis: 0341 – 499 299.

Meer evenementen die niet doorgaan? Mail de redactie en we voegen het hier toe.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.