#Bouwsector

‘Grootste collectie van ideeën’ op BAU München

“De grootste collectie van ideeën.” Zo bestempelde internationaal vermaard architect Daniel Libeskind twee jaar geleden de internationale beurs BAU in München. Voor de editie 2015, die van 19 tot en met 24 januari 2015 plaatsheeft, zijn de 16 beurshallen wederom uitverkocht.

Ruim 2000 standhouders geven acte de précense. Ook is er een forumprogramma en zijn er uitreikingen van diverse prijzen. Wie gaat, doet er vanwege de omvang van de beurs goed aan om oriënterend voorwerk te verrichten. Dat kan bijvoorbeeld via de online catalogus op de website. Er worden 230.000 bezoekers verwacht, waarvan meer dan 60.000 uit het buitenland. Uit Nederland waren dat er in 2013 ruim 1200. De belangrijkste groepen bezoekers zijn de architecten en ingenieurs, bouwbedrijven en de handel.

Hoofdthema’s

Er zijn drie hoofdthema’s voor deze beurs. ‘Intelligent urbanization’ draait om de stad van de toekomst: als meer en meer mensen in de stad gaan wonen, hoe moet die er dan uitzien? Thema ‘Energie und Resourceneffizienz’ gaat over het effectief benutten en recyclen van materialen en thema ‘Mensch und Gebäude’ draait om gebouwen en de mensen die daarin wonen en werken.

Tickets zijn te bestellen via de website.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.