#Bouwsector

‘Haarlem heeft gemiddeld slechtste energielabel’

Van de 100 grootste gemeenten van Nederland is de gemeente Haarlem de gemeente met gemiddeld het slechtste energielabel. Dat bericht Isover na een korte inventarisatie van de energielabels. Het is de enige met label F.

Huizen met dit label zijn niet energiezuinig, door slechte of ontbrekende isolatie, enkele beglazing of onzuinige verwarmingsinstallaties.

Overigens scoort de gehele randstad volgens de inventarisatie van de isolatieleverancier niet al te best. Den Haag komt naar voren als grote gemeente met het op één na slechtste gemiddelde. Samen met Hilversum en Rijswijk heeft Den Haag label E. Daarna volgt een lijst met gemeenten met label D. Hier vallen grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Leeuwarden onder.

Voorlopig label

In januari en februari krijgen zo’n vijf miljoen huiseigenaren gratis een voorlopig energielabel voor hun huis toegestuurd. Via internet kunnen zij het actualiseren tot een definitief label. Dat is verplicht bij verkoop en verhuur.

Het voorlopige energielabel is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.