#Bouwsector

Handen aan de knoppen op BCF Praktijkdag

BuildingSMART houdt op 8 maart de BCF praktijkdag. Die staat in het teken van de praktijk, waarbij er naast praktijkvoorbeelden en -verhalen, ook genoeg tijd is om zelf achter de knoppen te zitten.

BCF staat voor BIM Collaboration Format. Het is een erg eenvoudige manier om te communiceren binnen BIM, waarbij gebruikgemaakt wordt van een camerastandpunt, een plaatje en een tekstuele omschrijving. Alle deelnemers aan het BIM-proces kunnen hier gebruik van maken. Stel: er komt een vraag tijdens het bouwproces. Laat deze vraag afkomstig zijn van de bouwplaats. Een bepaalde knoop behoeft toelichting. Aanvullende detaillering en maatvoering is gewenst, zo maakt de bouwplaats kenbaar. De knoop in het virtuele bouwwerk moet direct en eenduidig te communiceren zijn met een partner in het bouwproces, bijvoorbeeld de architect. Dát kan met BCF. Lees meer over hoe BIM te gebruiken als communicatiemiddelen.

Ervaringen van deelnemers

Praktijkervaringen staan zoals gezegd centraal tijdens de BCF Praktijkdag. Het is dan ook de bedoeling dat deelnemers eigen hard- en software meenemen. Kennisnemen, kennisdelen, maar ook kennis toepassen. Ervaringen van deelnemers kunnen meteen in de praktijk gebracht worden. Kortom: veel dichterbij de praktijk kan het niet, aldus Mathijs Natrop namens buildingSMART Benelux. De praktijkdag vindt plaats bij Igluu in de monumentale lichttoren in Eindhoven. Aanmelden kan vanaf nu.

Video: wat is BCF? (Engels)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.