Praktijkcase
#Bouwsector

Handige na-isolatie voor PV-systemen

Onderhouds- en afwerkingsbedrijf Geluk Groep Sint-Philipsland had een behoorlijke uitdaging bij het renoveren van 17 woningen in Tholen. De projectleider Kevin van den Bemt deelt zijn ervaringen die hij heeft opgedaan met SlimFix RenoTwin Solar en de Avi-nestkast van IsoBouw.

De dakplaten van IsoBouw zitten altijd vol innovatieve handigheden en dat geldt zeker ook voor dit isolerend solar-systeem

“Voor dit project waren onze uitdagingen de beschikbare tijd, het uitvlakken van het bestaande, doorgebogen, dakbeschot en milieu-eisen, zoals het realiseren van vervangende vogelopvang”, aldus Kevin van den Bemt. 

Hij vervolgt: “Een belangrijk kenmerk van ons bedrijf is dat wij een innovatief en een scherp oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen. IsoBouw speelt hier perfect op in met de SlimFix RenoTwin Solar na-isolatieplaten. De dakplaten van IsoBouw zitten altijd vol innovatieve handigheden en dat geldt zeker ook voor deze isolatieplaten”.

“De RenoTwin Solar platen zijn licht in gewicht en het monteren gaat supersnel. Omdat de platen vrijdragend te monteren zijn, wordt het oude dak ook weer mooi strak.”

“Wat ons bijzonder positief heeft verrast, is de snelheid een eenvoud van het waterdicht maken van het indak PV-systeem. Het werkt snel en efficiënt, zowel voor ons als ook voor de PV-leverancier.”

“Aandacht voor het milieu is altijd een belangrijk aspect en dat geldt zeker ook bij dit project. Ook hier heeft IsoBouw oog voor. Zo zijn de isolatieplaten fabrieksmatig voorzien van nestkasten voor de opvang van mussen en mezen. Afvalstukken worden verzameld in big bags, die IsoBouw weer retour neemt. Ik heb begrepen dat zij dit weer recyclen tot nieuwe isolatieproducten. Zo kunnen ook wij op eenvoudige wijze een bijdrage leveren aan een beter milieu.”

Het systeem

Het Solar-systeem bestaat uit isolerende dakplaten gecombineerd met en waterkerende onderlaag. Het laatste zorgt voor waterdichting, een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen.

Het dampopen IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt. De minimale afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie is altijd minimaal 100 mm. Door de goede ventilatie worden extreme temperaturen onder de panelen voorkomen en kan condensatievocht verdampen.

Dit artikel is partnercontent van IsoBouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.